På konstfronten, mycket nytt
Som några av er kanske redan vet så läser jag till bildlärare på HDK här i Göteborg. Just nu har vi en kurs som heter Offentliga rummet som klassrum där vi blev tilldelade ett geografiskt område att jobba med. Området var Frölunda med omnejd, ur det var vi sen helt fria att hitta egna ingångar till ett konstnärligt gestaltande projekt. 
Stambytet i vår lägenhet hade ungefär samtidigt som projektet startat även det satt igång så personligen sökte jag mig till lugna platser där jag fick ro. Dock fick jag inte några direkta ideer på plats, däremot fick jag en ingång när jag började läsa om området ur ett historiskt perspektiv. I en av texterna fastnade jag för detta stycke:

"Fram till 1500-1600-talen har stora ekskogar vuxit i trakten, men dessa skövlades dels av danskarna som behövde virke till sina krigsskepp och dels av svenskarna som behövde ved. År 1618 befallde den danska länsherren att 3000 ekar skulle fällas"

Så, för att göra en lång historia kort, håller jag just nu på med ett soundtrack som skall gestalta ekskogen som funnits på platsen. Soundtracket ska med kontakthögtalare spelas upp ur en bit ek med bark som jag fällt (med högst kluvna känslor ska tilläggas).

Stay tuned!

Man kan också följa detta projekt och andra på min skolblogg 1 kommentar:

emma sa...

åh vad skoj att höra om skolprojekt! Tänk, 3000 ekar, det var icket lite det inte. heja dig!