kl 19:26
svinigt god pesto!

asså OMG! den här peston är ärligt talat den godaste jag ätit! sebastian fick en prenumeration av 'allt om mat' i julklapp, i det första numret hittade jag ett recept på en annorlunda pesto som jag provade att göra en sats av idag. om ni ska göra er själva en kulinarisk tjänst den här veckan så är det utifrån det här receptet:

pesto, ca 3 dl
2 krukor basilika

1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
1 dl saltade och rostade cashewnötter
1 tsk citronskal
1 dl olivolja
1/2 dl vatten
3/4 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

gör så här:

repa bladen från basilikan, skär stjälkarna i mindre bitar. skala vitlöksklyftan. mixa basilika, vitlök, ost, nötter, citronskal, olja och vatten med mixerstav (matberedare går också bra). smaka av med salt och peppar. peston är hållbar i en burk med lock i kylen i ca 2 veckor.

translation:
try making this fabulous pesto, recipie ->
here <-

2 kommentarer:

gittilou sa...

men GOTT!

Elin Karlsson sa...

yep! kom å käka. det är dessutom lite nyttigare för det är inte massa olja i.