kl 19:35
klippa fantasidjur

idag har jag klippt fantasidjur med kidsen. man klipper liksom lite på måfå och sen fantiserar vad det kan vara för djur. jag försöker få dem att inse att saxen inte är farlig, eller ja mera att det inte är farligt att göra fel. att det inte är så noga med om det blir spikrakt. förra veckan fick jag liksom LÄRA dem vad fantasi handlar om(!), att man kan göra lite som man vill i fantasin, inom konsten kan bara fantasin sätta gränser och att saker inte behöver se ut som de gör i verkligheten när man ritar osv..

anyway, idag frågade jag om de ville klippa fantasidjur med mig. självklart får man först rungande "nej, det är tråkigt" som svar. då börjar man klippa själv, sen ser vad det föreställer och efter två minuter sitter alla och gör fantasidjur.

yes!


translation:
today i made imaginary creatures with the children at work.

4 kommentarer:

gittilou sa...

oooh vad kul! vad roligt att du får styra lektionerna själv, de måste tycka du är kuligaste tanten ever. och jag känner verkligen igen rädslan för saxen samt "kan inte"-grejen.. pust.

jag och en liten kille gjorde en mariogubbe i filt idag, det var kul!

puss! <3

elin sa...

åh skoj med mario pyssel! :) ja, fast på fritidstimmarna är det världigt fritt med fri lek, några bygger med lego, är ute och några pysslar. jag brukar göra så att jag kommer med förslag och sen pysslar vi ihop :)

<3

Maja sa...

Vilken himla bra idé det där med fantasidjur. Skulle inte ens skada att göra nuu.
Jag var själv rädd för saxar när jag var yngre.

elin sa...

gört! det är ganska kul när man väl satt igång. heja! :)