Päls, nej tack!
Såhär års går folk runt i döda djurs pälsar, inte okej om ni frågar mig. Det kvittar om det är secondhand päls, för det uppmuntrar till ett mode som signalerar att det är helt okej med päls. Vad jag också lagt märke till är att var och varannan person, unga och äldre, går runt med stickade mössor med en pälsboll upptill som ofta är av päls från räv.
Jag blir så ledsen över att det ser ut som det gör och jag kan verkligen inte förstå hur man som människa   vill och kan gå klädd i något som i många fall gått ut på att man plågat ett stackars djur.

Ofta hålls djuren i trånga burar, vilket gör dem stressade, ta minken till exempel, den är ett aktivt rovdjur som det inte finns några som helst förutsättningar för att den skall kunna bete sig naturligt i bur. Istället uppvisar de stressymptom och bitar varandra i frustration. Det är inte tillåtet att skada andra människor, men det är tillåtet att plåga och döda djur. Djur kan känna smärta precis som vi, de har hjärnor, hjärta och framförallt så har de ett liv som är för stort för att rymmas i en bur.

Inga kommentarer: