Kalendern 2012, lucka nitton:
Favorit i repris - polkaknäck
Här kommer i år igen receptet på denna görgoa polkaknäck. 

Du behöver:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 msk smör
matlagningstermometer


Gör så här:
Koka ihop alla ingredienserna i en ordentlig kastrull utan lock. Vill man att knäcken skall bli lite mjukare skall din din termometer visa ca 122°C och vill du ha den knaprigare kokar du den tills termometern uppnått en temp på ca 125°C. Har man ingen termometer funkar det gamla kultricket där du droppar ner knäck i ett glas med iskallt vatten. Medan knäcken kokar ställer du ut knäckformarna på en plåt och krossar polkagrisarna i en mortal eller linda in dem i en handduk som du bankar på med en brödkavel. Använd två skedar till att fylla formarna med knäcken. Toppa med polkagriskross.


Inga kommentarer: