Kalendern 2012, lucka nio:
Smarriga chokladpraliner
Här kommer ett tips på en enkel och smarrig present till dig själv eller till någon speciell. Jag är själv inte så mycket för att stå i köket men det här var görenkelt att även en novis klarar det. 
Du behöver:
Blockchoklad av valfritt slag
Valfri topping (jag tog himalayasalt, chilipulver, rivet apelsinskal, kanel, hackad mandel och burbounvaniljpulver)
Kastrull
Mindre skål eller liknande att göra vattenbad i
Gjutform om du har annars går det lika bra att hälla ut direkt på bakplåtspapper

Gör så här:
Koka upp vatten i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i skålen som du sen sätter i kastrullen. Låt chokladen smälta i vattenbadet tills alla bitar smält. Häll sen över chokladen i formen (eller på plåten) och när det sedan börjat svalna lite grann, toppar du med dina kryddor och dylikt. När det sen stelnat så ploppar du ut chokladen ur formen.

Nom nom!



2 kommentarer:

emma a sa...

elin, jag tror du är mat och pysselmästarinnan alltså!

Elin Karlsson sa...

haha tack axelsson!:) Men matmästaren är nog iaf sebastian i detta hushåll. om sanningen ska fram är jag alldeles för lat för matlagning... :)