den magiska artefakten
denna skolvecka har inletts med inspiration (spark i ändan) inför vårt kommande individuella gestaltningsarbete med temat "den magiska artefakten". tanken är att vi ska leka med fantasin (som är gränslös) och vidga vår verklighetsuppfattning genom att se världen med nya glasögon. arbetet skall ställas ut på hdk om ca fyra veckor.

som introduktion till gestaltningsarbetet fick vi en föreläsning om februariimperiet, ett påhittat samhälle/imperium där speciella lagar och regler råder, lite rollspelsaktigt eller en lek med världar om man så vill.
efter introduktionen inledde vi en arkeologisk utgrävning av olika artefakter från imperiet. materialet vi jobbade med hade bla elever från domens konstskola kommit på, lite skicka-vidare-aktigt.hur som haver, vi fick dagen på oss att tillverka en egen artefakt som vi sedan skulle fylla med mening, mystik och magi. jag tillverkade en sorts rituell mask av några engångstallrikar och brodergarn.

dag två av workshopen skulle vi gruppvis sammanföra våra artefakter och se vad produkten blev. vi skulle också tillsammans skriva något om våra artefakter samt ta bilder. min grupps artefakter fick bli till en schaman som vi hittade på en historia kring. anledningen till varför vi skulle dokumentera var för att vi skulle skicka dokumentationen och bilder till de som tagit fram materialet åt oss, nämligen studenterna på domens konstskola. min grupp gjorde ett dokument med en kryptisk instruktion till hur artefakterna skulle användas tillsammans, längst ner på dokumentet skrev vi att avsändaren var februari-imperiet och en länk till en blogg.
bloggen hade vi endast lagt upp en gif med bilder på schamanen iförd artefakterna.
vi hade jättekul och jag hoppas att de tycker det var roligt att bli överraskade. ser ni förresten vem som gömmer sig bakom schamanmasken?


translation: this is what we've been doing in school lately. creating artefacts from the february impire. guess who's hiding behing the schaman's mask?

Inga kommentarer: