kl 20:09
heterohetsa mera!

nu ska det heterohetsas även i glassreklamen. det är gb som lanserar en ny glass ("bröllopsstruten") för i år, ni vet, på grund av det stundande kungabröllopet. det är gb:s glassgubbe och gumma som ska gifta sig, precis som daniel och victoria. för det behövs ju som vi alla vet ytterligare någon som befäster heteronormen och dess könsroller.
så, tack så mycket gb-glass.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men vadå, får vanliga människor inte var vanliga längre, utan att det ska kallas heterohets? Tycker du att det är rasism när svenskar sjunger nationalsången också eller? Majoriteten av alla människor är just hetero och jag tycker att det är rätt okej att vara det...

Annan anonym sa...

Hej anonym. Det är sant att majoriteten av alla svenskar är hetero, man brukar väl säga att ungefär 5% av befolkningen är gay.
Författaren avser nog inte att klanka ner på den stora massans sexualvanor, utan har nog istället en annan tanke.
För den som är någorlunda insatt i genus-debatten, eller vi som bara råkar läsa ord som inte är av "facebook-/aftonbladet-typsnitt", så verkar inlägget mer syfta till att det är märkligt att trots att hetero-normen är just norm, så behöver den otroligt mycket propaganda för att hållas vid liv. Är det kanske för att kärnfamiljen som fenomen bara är ca 150 år gammal och skapad av otroligt pryda britter? Varför måste ALLA visa på att kvinna och man är den konstellation som är värd att vurmas över ständigt och jämt. För den finns där, hela tiden, överallt.
Din tolkning av inlägget är så otroligt infantil att jag blir förvånad över att jag ens bemödar mig svara på den. Varför blir du så otroligt provocerad av en ifrågasättande observation? Visst kan man bara vifta bort det som en kommersiell våg som de flesta företag vill tjäna pengar på. Man kan fnysa åt det och säga att "ja men va fan det är ju bara glass!".

Men det är inte det som är poängen! Om man inte kan se igenom hur samhällets struktur tvångsmatar dig med förutbestämda ideal, då förtjänar man inte min respekt.
Tänk mer "Varför?" och mindre "Va fan!".

Anonym sa...

Anonym: Jösses, vad upprörd du blev då. Mitt inlägg var inget mer än ett ifrågasättande, och jag blev verkligen inte upprörd.

Det du pratar om är old news. Jag är väl medveten om att man idag konstant matas med normer och ideal, men det betyder INTE att man måste hitta fel överallt eller att 2 figurer som gifter sig är "hets" av något slag.

Dessutom: Alla som är insatta i genusfrågor tycker inte som du gör. Jag har läst både en och två "feministiska" böcker i mina dar samt läst genusrelaterade kurser. Så föreläs inte för mig om normer, kärnfamilj och samhällets strukturer tack.

Försök att se utanför din bubbla där alla som "vet nått" tycker som du. Så fungerar inte världen.

Jaja sa...

Ordet hets är lite väl laddat för att använda i det här sammanhanget tycker jag.

Neonsvart sa...

jag tycker att det är att de har försökt gestalta Viktoria och Daniel i glassgubbar! Humor! för det är just vad de är! PAJASER haha

Anonym sa...

du verkar vara sjukt bitter