(Jul)Kalendern, dag sjutton:
Recepttips: polkaknäck
Hej hej! I helgen har jag och Sebastian avsatt tid för brödbak, knäck och marmelad kokning så jag tänkte passa på att dela med mig av ett gott knäckrecept.
Polkaknäck
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 msk smör
Koka ihop alla ingredienserna i en ordentlig kastrull utan lock. Vill man att knäcken skall bli lite mjukare skall din termometer visa ca 122°c och vill du ha den knaprigare kokar du den tills den uppnått en temp på ca 125°c. Har man ingen termometer funkar det gamla goa kultricket där du droppar ner lite knäck i ett glas med iskallt vatten.
Medan knäcken kokar ställer du ut knäckformarna på en plåt
och krossar polkagrisarna i en mortel eller så linda du in den i en handduk och krossar med en brödkavel. Använd två skedar till att fylla formarna med knäck.
Toppa med polkakrosset.
Receptet ger ungefär 60 knäck. Lycka till!
Translation: advent calender, day seventeen: Recipie for polka butterschotch
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar