(Jul)Kalendern, dag sjutton:
Recepttips: polkaknäck


Hej hej! I helgen har jag och Sebastian avsatt tid för brödbak, knäck och marmelad kokning så jag tänkte passa på att dela med mig av ett gott knäckrecept.


Polkaknäck

2 dl vispgrädde
2 dl socker

2 dl ljus sirap
2 msk smör


Koka ihop alla ingredienserna i en ordentlig kastrull utan lock. Vill man att knäcken skall bli lite mjukare skall din termometer visa ca 122°c och vill du ha den knaprigare kokar du den tills den uppnått en temp på ca 125°c. Har man ingen termometer funkar det gamla goa kultricket där du droppar ner lite knäck i ett glas med iskallt vatten.

Medan knäcken kokar ställer du ut knäckformarna på en plåt

och krossar polkagrisarna i en mortel eller så linda du in den i en handduk och krossar med en brödkavel. Använd två skedar till att fylla formarna med knäck.

Toppa med polkakrosset.

Receptet ger ungefär 60 knäck.
Lycka till!

Translation: advent calender, day seventeen: Recipie for polka butterschotch

Inga kommentarer: