Kontextrelaterat konstnärligt arbete i offentliga rummet
Alldeles nyss fick jag ett mail om att jag blivit antagen till en sommarkurs på Konsthögskolan Valand i sommar. HURRA!! Kursen heter Kontextrelaterat konstnärligt arbete i offentliga rummet. Jag ansökte till kursen med (dokumentation av) olika arbetsprover för några veckor sen och skickade in men trodde nog att mina chanser var små, men se så fel jag hade! Det ska bli jättekul!

Såhär beskrivs kursen:


"Kursen syftar till att genom diskussion, teori och praktik få erfarenhet och utökad kunskap beträffande kontextsensitivt konstnärligt arbete i offentliga rum, samt att utveckla individuella konstnärliga verktyg i förhållande till detta område.

Med Göteborg som kontext, geografisk utgångspunkt och ramverk utforskas inom kursen vad det offentliga rummet som arena i dag kan erbjuda i relation till konstnärliga processer och gestaltningar.

Estetiska, tekniska, etiska, ekonomiska, platsrelaterade och ideologiska parametrar undersöks men även aspekter som sociala faktorer bearbetas. Kursen består av en undersöknings och informationsprocess med föreläsningar, research, praktiskt arbete samt teori och historia.
Utifrån denna undersökande och lärande process ska ett eget kontextsensitivt konstnärligt projekt i offentliga rummet utvecklas individuellt eller i grupper inom ramen för kursen.

Projektet presenteras i en slutredovisning sista kursveckan där arbetet kritiskt diskuteras och analyseras. Beroende på var studenten befinner sig i sin arbetsprocess kan det konstnärliga projektet presenteras som tex. textuellt förslag, i modellform eller som faktiska konstnärliga realiseringar. Formerna för presentation för allmänheten kommer att diskuteras och utvecklas inom gruppen."

Dessutom leds kursen av konstnären Katja Aglert som jag var på en föreläsning av för ett tag sen som inspirerade mig.

Translation: I've been accepted to a summercourse in context related artistic work in public spaces with the artist Katja Aglert as the teacher. I'm so excited!

2 kommentarer:

emma sa...

Baddabing baddabong vad roligt Elin! det låter ju himlens intressant alltså, blir nog himla latjo :D

elin sa...

Tack skaru ha :) Jag ser apmycket fram emot det. lite nervöst men sjukt peppat.