Djur och tidningspapper
Det sammanfattar nog min dag ganska bra.

Först var jag ute med kaninerna en stund. Heddy skulle prompt längst in i en buske.

Efter det chillade jag på balkongen en stund, ställde ut och vattnade mina växter. Balkong 2012 kommer bli bra.
Sen for jag till Universeum för att medverka på en wo
rkshop tillsammans med de japanska utbytesstudenterna som besökt oss denna vecka. Denna workshop gjorde vi tillsammans i skolan i måndag men idag var det roligt att pröva på den tillsammans med barn som besökte museet.

Japanerna byggde även en stor kudde som man kunde krypa in i som även den enbart var gjord av tidningspapper, tejp (och en bordsfläkt). Kanske något jag kan göra tillsammans med framtida elever.

Eftersom det var mitt absolut första besök på Universeum var jag ju såklart tvungen att gå i regnskogen för att se aporna, fåglarna och allt annat spännande. En kolibriaktig fågel (jag är inte så bra på tropiska fåglar...) bajsade mig på armen, man brukar ju säga att det betyder tur när en fågel bajsar på en så jag tänker att det ger extra tur när det är en exotisk en som gört. Det var inte denna fågel som gjorde ifrån sig på mig. Men se va kool den är, färgen var neonorange!

Jag bekantade mig även lite med denna filur.

Och denna elektriska ål från Amazonas.

Och titta så fint ljuset lyser genom pirajorna, som guld!

Sen hittade jag Nemo! Hitta Nemo är min absoluta favoritfilm, alla kategorier! Se den (på engelska)!

Efter den marina delen gick vi ut på Universeums tak och träffade några dinosaurier.

Sen for jag hem och såg på film med Sebastian. Vi såg Milk om aktivisten Harvey Milk. Se den om ni inte redan sett den (ja, då kan ni ju se den igen).

En bra dag! Vad gjorde ni med er söndag?


Translation: I spent my sunday with animals, first with my bunnies and then of the more exotic sort at the rainforest inside of the Universeum museeum here in Gothenburg (visit it if you can).

4 kommentarer:

gittilou sa...

fräna djur!! och vilken festlig kudde! ni gör så spännande saker med skolan :D jag har workshoppat jag med och åkt tåg och sovit. åkte även buss genom orten degerfors, vilket drag!

elin sa...

Ja jädrar din dag gick inte av för hackor den heller det hör man ju :) Pizzeriaskådning i Degerfors är minsann inget annat än exotiskt.

Vad var det för workshop?

Johanna (Tokyo - Love) sa...

Kul med Japanskt besök! Gillar Universeum, men brukar alltid lyckas gå dit när reptilerna sover för året.. oh, dinosaurierna! var de nå att ha?

elin sa...

Ja det var jättekul och du må tro vad impade de blev av dina örhängen som jag hade på mig! :)
Nä, dinosaurierna var en väldig besvikelse faktiskt..