kl 19:09
asieninspirerad lunch

för att hålla mig sysselsatt idag när jag var hemma och kurerade mig så lagade jag en god lunchsoppa som var asien-inspirerad. jag hittade på ett eget recept och har ingen aning om mått och sånt, höftade mest.

lunchsoppa
1 buljongtärning
torkad svamp (jag tog trattkantareller)
shiitake (jag tog torkad)
ekologiska soyabitar
morot
chilipasta
tofu
durumvetemjöl
pak soi

rostat sesamfrö
turkiskyoghurt till topping
matolja
vitlök
gör så här: skär moroten till mynt. koka upp vattnet. lägg i buljong, chilipasta, soyabitar, morot och pak soi. spara de mjukare delerna av pak soi till garnering. rosta sesamfrön. vänd tofun i mjölet. värm en panna med olja, pressa ner några klyftor vitlök. fritera tofun tillsammans med vitlöken. klart! servera i skål, toppa med yoghurt, pak soi och sesamfrö.

translation:
today i made this asian inspired soup up. see recipe -> here <-

4 kommentarer:

Johanna (Tokyo - Love) sa...

Oh, ser smarrigt ut! Hur är de där torkade shiitake-svamparna? Har inte vågat köpa. *hihi

http://sakuradesu.blogg.se/

elin sa...

de är faktiskt rätt bra, första gången smakade de lite beskt i eftersmaken, men sen kom jag på att de fick sköljas och kramas ur flera gånger. sen dess tkr jag de är rätt goda faktiskt. speciellt bra att ha hemma eftersom de aldrig har shiitake i vanliga affärer.

emma axelsson sa...

åh jag önskar att jag kunde höfta...

elin sa...

emma:

det är inte så svårt. klart att det blir lite missar ibland men .. haha. oftast går det bra. eller så har man ett grundrecept liksom i bakhuvudet som man utgår från men utvecklar. :)

du kan! <3